Αντικατάσταση τεχνητής οδοντοστοιχίας και δοντιών με άμεσα εμφυτεύματα σε μία ημέρα

Αντικατάσταση τεχνητής οδοντοστοιχίας και δοντιών με άμεσα εμφυτεύματα σε μία ημέρα

  • Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες, ιδιαίτερα αυτές της κάτω γνάθου, είναι σπάνια άνετες στο στόμα μας. Οι περισσότεροι ασθενείς, που φορούν  οδοντοστοιχίες, παραπονιούνται για ελλιπή ικανότητα μάσησης, κινητικότητα, απώλεια  γεύσης, κακοσμία και αλλαγή των εξωτερικών χαρακτηριστικών του προσώπου τους εξαιτίας του όγκου και του σχήματός τους. Με την χρήση συγκεκριμένου θεραπευτικού  πρωτοκόλλου, η ποιότητα ζωής αυτών των ασθενών  μπορεί  να βελτιωθεί κατακόρυφα μέσα σε λίγες ώρες.

Η θεραπείες εμφυτευμάτων είναι από τις  πιο ασφαλείς ιατρικές πράξεις και σαν αποτέλεσμα έχουν την αντικατάσταση των οδοντοστοιχιών με απολύτως ακίνητα δόντια  πάνω σε εμφυτεύματα. Συνήθως, απαιτείται η τοποθέτηση τεσσάρων έως έξι εμφυτευμάτων για την αντικατάσταση όλων των δοντιών στην κάτω  γνάθου και έξι με οκτώ στην άνω γνάθο. Ο αριθμός των εμφυτευμάτων εξαρτάται από την ποιότητα και την ανατομία του οστού του κάθε ασθενή.

Το σύνολο της θεραπείας πραγματοποιείται εντός του ιατρείου και ξεκινά με μία ειδικού τύπου αξονική τομογραφία και ψηφιακό αποτύπωμα των γνάθων του ασθενή. Έπειτα, η όλη διαδικασία και επέμβαση  γίνεται εικονικά  στον ηλεκτρονικό υπολογιστή,  όπου και έχουμε δημιουργήσει το ψηφιακό ανάλογο του στόματος, και σχεδιάζεται ο χειρουργικός οδηγός τοποθέτησης των εμφυτευμάτων και τα νέα δόντια του ασθενή.

Αφού, λοιπόν,  μελετηθούν όλες οι παράμετροι, η επέμβαση επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά στο στόμα του ασθενή, σε περιβάλλον αποστείρωσης, ενώ παράλληλα τα ακίνητα δόντια κατασκευάζονται από ειδικό ρομποτικό μηχάνημα κοπής (CAD – CAM & MILLING) . Με την ολοκλήρωση της επέμβασης των εμφυτευμάτων είναι έτοιμα και τα νέα ακίνητα δόντια, τα οποία τοποθετούνται άμεσα στον ασθενή.

Η θεραπευτική τεχνική των εμφυτευμάτων είναι ελάχιστα παρεμβατική καθότι είναι πλήρως σχεδιασμένη και μελετημένη πριν πραγματοποιηθεί, καθοδηγούμενη από ρομποτικά μηχανήματα και λογισμικά προγράμματα υψηλής ακρίβειας και το σημαντικότερο, εφαρμόζεται από ομάδα ειδικευμένων ιατρών, οδοντιάτρων και  ειδικών τεχνολόγων με μεγάλη εμπειρία, που αποτελούν μόνιμο προσωπικό το ιατρείου μας.

Τα συμπτώματα μετά την θεραπεία είναι γενικά ήπια και ο ασθενής συνήθως μπορεί να επιστρέψει στην επαγγελματική και κοινωνική του ζωή άμεσα.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης

Στράτος Αθανάσιος, Προσθετολόγος Οδοντίατρος

Επισκέπτης Καθηγητής Πανεπιστημίου TUFTS Boston, USA

Accessibility
Κλείσιμο
Αλλαγή Μεγέθους Χαρακτήρων
A- A+
Επισήμανση Links
Κείμενο σε Ομιλία

Μαρκάρετε όποιο κείμενο της σελίδας επιθυμείτε, για να το ακούσετε.

Κλείσιμο
Κάντε κλικ για να ακούσετε το μαρκαρισμένο κείμενο! Click to listen highlighted text!