Αρθρογραφία & Ενημέρωση

3 λόγοι για τους οποίους το «απαλό» βούρτσισμα των δοντιών μας είναι καλύτερο από το «έντονο» βούρτσισμα

  • 3 λόγοι για τους οποίους το «απαλό» βούρτσισμα των δοντιών μας είναι καλύτερο από το «έντονο» βούρτσισμα
Η αδαμαντίνη ή αλλιώς το σμάλτο του δοντιού είναι ο ιστός που περιβάλλει εξωτερικά κάθε δόντι, στην περιοχή της μύλης, και αποτελεί τον σκληρότερο ιστό στο σώμα του ανθρώπου. Η εσωτερική δομή της αδαμαντίνης μοιάζει με οστό, αλλά έχει μεγαλύτερη πυκνότητα και είναι πιο σκληρή καθώς αποτελείται κατά 96% από ανόργανα υλικά. Αρκεί να σημειωθεί οτι κάθε φορά που μασάμε τρόφιμα, ασκούνται δυνάμεις έως και 90 κιλά στα δόντια μας. Δεδομένου λοιπόν ότι το σμάλτο είναι σκληρό, μπορεί να φαίνεται λογικό  σε κάποιους, οτι ο σωστός καθαρισμός απαιτεί έντονο βούρτσισμα. Αυτό όμως, δεν ισχύει στην πραγματικότητα και οι βασικοί λόγοι είναι τρείς:

Όψεις πορσελάνης: για ένα λαμπερό χαμόγελο!

  • Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης
Οι όψεις πορσελάνης είναι ένα εργαλείο που έχει στην διάθεση του ο οδοντίατρος για την αισθητική αναβάθμιση ενός υγιούς χαμόγελου. Οι όψεις αποτελούν λεπτές κεραμικές κατασκευές που συγκολλούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών, αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο το χρώμα, το σχήμα ή και την θέση των δοντιών. Μας δίνουν λοιπόν την δυνατότητα να διορθώσουμε το χρώμα ενός ή και περισσότερων δοντιών, να συμπληρώσουμε το σπασμένο κομμάτι ενός δοντιού αλλά και να κλείσουμε κενά ανάμεσα στα δόντια, αλλάζοντας το σχήμα ή και φέρνοντας ένα «στραβό» δόντι στην σωστή του θέση στο οδοντικό τόξο.

Αντικατάσταση τεχνητής οδοντοστοιχίας και δοντιών με άμεσα εμφυτεύματα σε μία ημέρα

  • Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης
Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες, ιδιαίτερα αυτές της κάτω γνάθου, είναι σπάνια άνετες στο στόμα μας. Οι περισσότεροι ασθενείς, που φορούν  οδοντοστοιχίες, παραπονιούνται για ελλιπή ικανότητα μάσησης, κινητικότητα, απώλεια  γεύσης, κακοσμία και αλλαγή των εξωτερικών χαρακτηριστικών του προσώπου τους εξαιτίας του όγκου και του σχήματός τους. Με την χρήση συγκεκριμένου θεραπευτικού  πρωτοκόλλου, η ποιότητα ζωής αυτών των ασθενών  μπορεί  να βελτιωθεί κατακόρυφα μέσα σε λίγες ώρες.

Πόσο συχνά πρέπει να επισκεπτόμαστε τον περιοδοντολόγο;

  • Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης
Η επίσκεψη στον περιοδοντολόγο είναι ωφέλιμη για όλους στο πλαίσιο της διατήρησης της καλής στοματικής υγείας. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι η περιοδοντίτιδα και γενικότερα οι παθήσεις των ούλων είναι «ύπουλες». Λόγω της χρόνιας φύσης των νόσων δεν παρουσιάζονται οξεία συμπτώματα (πόνος και οίδημα) και έτσι τις περισσότερες φορές η διάγνωσή είναι τυχαία και γίνεται κατά την προσέλευση του ασθενή στο ιατρείο για κάποια άλλη αιτία.

Ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας και της ποιότητας των υλικών στις θεραπείες Οδοντικών Εμφυτευμάτων

  • odmerimna-emf-moutsios
Η ψηφιακή τεχνολογία, έχει κυριαρχίσει σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας και συνεχώς εξελίσσεται. Μετά από πολυετή έρευνα και δοκιμές, έχει πλέον λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οδοντιατρική, ανανεώνοντας την ροή εργασίας μεταξύ οδοντιατρείου και οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, αντικαθιστώντας τις συντηρητικές τεχνικές για την διαχείριση των περιστατικών με νέες σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Λεύκανση δοντιών: Τι πρέπει να γνωρίζουμε.

  • odmerimna-lefkansi-tzoka
Η λεύκανση είναι η πιο συντηρητική τεχνική που διαθέτει ο οδοντίατρος για τη βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου. Εφόσον τηρηθούν ιατρικοί κανόνες απο τον οδοντίατρο είναι απολύτως ασφαλής διαδικασία η οποία έχει ως στόχο την χημική διάσπαση των χρωστικών  με αποτέλεσμα την αλλαγή του χρώματος των δοντιών σε φωτεινότερους τόνους.

Τι γνωρίζετε για την Ορθοδοντική;

  • Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης
Η ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που έχει ως αντικείμενο τη σωστή διευθέτηση των δοντιών στα οδοντικά τόξα, καθώς και την καθοδήγηση της ανάπτυξης των γνάθων, αποσκοπώντας στην αποκατάσταση της καλής στοματικής λειτουργίας και την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου και του προσώπου.

Accessibility
Κλείσιμο
Αλλαγή Μεγέθους Χαρακτήρων
A- A+
Επισήμανση Links
Κείμενο σε Ομιλία

Μαρκάρετε όποιο κείμενο της σελίδας επιθυμείτε, για να το ακούσετε.

Κλείσιμο
Κάντε κλικ για να ακούσετε το μαρκαρισμένο κείμενο! Click to listen highlighted text!