Αρθρογραφία & Ενημέρωση

Όψεις πορσελάνης: για ένα λαμπερό χαμόγελο!

  • odmerimna-tzoka-opseis

Οι όψεις πορσελάνης είναι ένα εργαλείο που έχει στην διάθεση του ο οδοντίατρος για την αισθητική αναβάθμιση ενός υγιούς χαμόγελου. Οι όψεις αποτελούν λεπτές κεραμικές κατασκευές που συγκολλούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών, αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο το χρώμα, το σχήμα ή και την θέση των δοντιών. Μας δίνουν λοιπόν την δυνατότητα να διορθώσουμε το χρώμα ενός ή και περισσότερων δοντιών, να συμπληρώσουμε το σπασμένο κομμάτι ενός δοντιού αλλά και να κλείσουμε κενά ανάμεσα στα δόντια, αλλάζοντας το σχήμα ή και φέρνοντας ένα «στραβό» δόντι στην σωστή του θέση στο οδοντικό τόξο.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή των όψεων πορσελάνης είναι η διατήρηση του εξωτερικού στρώματος του δοντιού, της αδαμαντινής, καθώς τότε επιτυγχάνεται αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη συγκολλήση του υλικού με το δόντι. Επομένως, οι όψεις πορσελάνης εφαρμόζονται σε υγιή δόντια χωρίς ύπαρξη τερηδόνας ή μεγάλων σφραγισμάτων, ενω η χρήση τους αντενδείκνυται όταν στο δόντι υπάρχει ήδη στεφάνη, λείπει πόλυ μεγαλό μέρος της οδοντικής ουσίας ή η αλλαγή στην θέση ή την κλίση του δοντιού προυποθέτει σημαντική αφαίρεση οδοντικής ουσίας.

Η κατασκευή και η εφαρμογή των όψεων πορσελάνης είναι μία απαιτητική διαδικασία καθώς είναι απαραίτητος ο προσεκτικος και ελαχιστός τροχισμός του δοντιού, η  λεπτομερής αποτύπωση των δοντιών και η ελεγχόμενη συγκόλληση των πολυ λεπτών όψεων πορσελάνης. Η πορσελάνη , λόγω των οπτικών ιδιοτήτων της, μπορεί να μας αποδώσει φυσικό και άριστο αισθητικό αποτελεσμα με την διατήρηση του χρώματος και της στιλπνοτητας της στο χρόνο, χωρίς την απορρόφηση χρωστικών. Για τις όψεις πορσελάνης απαιτούνται συνηθώς 2-3 ραντεβού.

Να σημειωθεί οτι μια θεραπεία με όψεις πορσελάνης μπορεί να συνδυαστεί με ορθοδοντική θεραπεία ή και λεύκανση των δοντιών, για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και ελάχιστη επέμβαση στα δόντια.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

dentist-tzoka

Τζόκα Ευαγγελία, Οδοντίατρος

Ειδικευθείσα στην Αισθητική και Αποκαταστατική Οδοντιατρική στο ΑΠΘ.

Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης

Αντικατάσταση τεχνητής οδοντοστοιχίας και δοντιών με άμεσα εμφυτεύματα σε μία ημέρα

  • antiktechnodontmeemfyt
Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες, ιδιαίτερα αυτές της κάτω γνάθου, είναι σπάνια άνετες στο στόμα μας. Οι περισσότεροι ασθενείς, που φορούν  οδοντοστοιχίες, παραπονιούνται για ελλιπή ικανότητα μάσησης, κινητικότητα, απώλεια  γεύσης, κακοσμία και αλλαγή των εξωτερικών χαρακτηριστικών του προσώπου τους εξαιτίας του όγκου και του σχήματός τους. Με την χρήση συγκεκριμένου θεραπευτικού  πρωτοκόλλου, η ποιότητα ζωής αυτών των ασθενών  μπορεί  να βελτιωθεί κατακόρυφα μέσα σε λίγες ώρες.

Πόσο συχνά πρέπει να επισκεπτόμαστε τον περιοδοντολόγο;

  • visit-perio
Η επίσκεψη στον περιοδοντολόγο είναι ωφέλιμη για όλους στο πλαίσιο της διατήρησης της καλής στοματικής υγείας. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι η περιοδοντίτιδα και γενικότερα οι παθήσεις των ούλων είναι «ύπουλες». Λόγω της χρόνιας φύσης των νόσων δεν παρουσιάζονται οξεία συμπτώματα (πόνος και οίδημα) και έτσι τις περισσότερες φορές η διάγνωσή είναι τυχαία και γίνεται κατά την προσέλευση του ασθενή στο ιατρείο για κάποια άλλη αιτία.

Ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας και της ποιότητας των υλικών στις θεραπείες Οδοντικών Εμφυτευμάτων

  • odmerimna-emf-moutsios
Η ψηφιακή τεχνολογία, έχει κυριαρχίσει σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας και συνεχώς εξελίσσεται. Μετά από πολυετή έρευνα και δοκιμές, έχει πλέον λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οδοντιατρική, ανανεώνοντας την ροή εργασίας μεταξύ οδοντιατρείου και οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, αντικαθιστώντας τις συντηρητικές τεχνικές για την διαχείριση των περιστατικών με νέες σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Λεύκανση δοντιών: Τι πρέπει να γνωρίζουμε.

  • odmerimna-lefkansi-tzoka
Η λεύκανση είναι η πιο συντηρητική τεχνική που διαθέτει ο οδοντίατρος για τη βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου. Εφόσον τηρηθούν ιατρικοί κανόνες απο τον οδοντίατρο είναι απολύτως ασφαλής διαδικασία η οποία έχει ως στόχο την χημική διάσπαση των χρωστικών  με αποτέλεσμα την αλλαγή του χρώματος των δοντιών σε φωτεινότερους τόνους.

Τι γνωρίζετε για την Ορθοδοντική;

  • odmerimna-post0image
Η ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που έχει ως αντικείμενο τη σωστή διευθέτηση των δοντιών στα οδοντικά τόξα, καθώς και την καθοδήγηση της ανάπτυξης των γνάθων, αποσκοπώντας στην αποκατάσταση της καλής στοματικής λειτουργίας και την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου και του προσώπου.

Accessibility
Κλείσιμο
Αλλαγή Μεγέθους Χαρακτήρων
A- A+
Επισήμανση Links
Κείμενο σε Ομιλία

Μαρκάρετε όποιο κείμενο της σελίδας επιθυμείτε, για να το ακούσετε.

Κλείσιμο
Κάντε κλικ για να ακούσετε το μαρκαρισμένο κείμενο! Click to listen highlighted text!