Πόσο συχνά πρέπει να επισκεπτόμαστε τον περιοδοντολόγο;

Πόσο συχνά πρέπει να επισκεπτόμαστε τον περιοδοντολόγο;

  • Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης

Η επίσκεψη στον περιοδοντολόγο είναι ωφέλιμη για όλους στο πλαίσιο της διατήρησης της καλής στοματικής υγείας. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι η περιοδοντίτιδα και γενικότερα οι παθήσεις των ούλων είναι «ύπουλες». Λόγω της χρόνιας φύσης των νόσων δεν παρουσιάζονται οξεία συμπτώματα (πόνος και οίδημα) και έτσι τις περισσότερες φορές η διάγνωσή είναι τυχαία και γίνεται κατά την προσέλευση του ασθενή στο ιατρείο για κάποια άλλη αιτία.

Ο κυριότερος λόγος των παθήσεων αυτών είναι η συσσώρευση μικροβιακής πλάκας στις ρίζες των δοντίων. Το παθολογικό αποτέλεσμα της συσώρευσης πλάκας ειναι, σε αρχικό στάδιο, η κακοσμία και οι μικροαιμορραγίες των ούλων. Αν αυτό δεν διαγνωστεί και θεραπευθεί εγκαίρως έχουμε καταστροφή του οστού γύρω από τα δόντια, κινητικότητα των δοντίων και σε τελικό στάδιο την απώλεια τους.

Το πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτεται κάποιος τον περιοδοντολόγο, εξαρτάται απο παράγοντες όπως το επίπεδο στοματικής υγιεινής, το κάπνισμα, οι διατροφικές συνήθειες, οι ήδη υπάρχουσες βλάβες, η ηλικία, ο ρυθμός σχηματισμού μικροβιακής πέτρας και πλάκας, κ.α. Στο γενικό πληθυσμό κρίνεται απαραίτητη μια επίσκεψη ετησίως, ενώ οι ασθενείς που εχουν συμπτώματα ή έχουν διαγνωσθεί με περιοδοντίτιδα πρέπει να επισκέπτονται τον περιοδοντολόγο συστηματικά ανά τέσσερις με έξι μήνες.

Ο γιατρός είναι αυτός που θα σας καθορίσει το είδος της θεραπεία και το εξατομικευμένο πρόγραμμα επανελέγχων, το οποίο θα μειώσει σημαντικά μελλοντικά προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Ροδίου Στυλιανός, Περιοδοντολόγος

Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος Ειδικευθής στο Α.Π.Θ.

Υπεύθυνος Τμήματος Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Μέριμνας Θεσσαλονίκης

Accessibility
Κλείσιμο
Αλλαγή Μεγέθους Χαρακτήρων
A- A+
Επισήμανση Links
Κείμενο σε Ομιλία

Μαρκάρετε όποιο κείμενο της σελίδας επιθυμείτε, για να το ακούσετε.

Κλείσιμο
Κάντε κλικ για να ακούσετε το μαρκαρισμένο κείμενο! Click to listen highlighted text!