Όψεις πορσελάνης: για ένα λαμπερό χαμόγελο!

Όψεις πορσελάνης: για ένα λαμπερό χαμόγελο!

  • Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης

Οι όψεις πορσελάνης είναι ένα εργαλείο που έχει στην διάθεση του ο οδοντίατρος για την αισθητική αναβάθμιση ενός υγιούς χαμόγελου. Οι όψεις αποτελούν λεπτές κεραμικές κατασκευές που συγκολλούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών, αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο το χρώμα, το σχήμα ή και την θέση των δοντιών. Μας δίνουν λοιπόν την δυνατότητα να διορθώσουμε το χρώμα ενός ή και περισσότερων δοντιών, να συμπληρώσουμε το σπασμένο κομμάτι ενός δοντιού αλλά και να κλείσουμε κενά ανάμεσα στα δόντια, αλλάζοντας το σχήμα ή και φέρνοντας ένα «στραβό» δόντι στην σωστή του θέση στο οδοντικό τόξο.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή των όψεων πορσελάνης είναι η διατήρηση του εξωτερικού στρώματος του δοντιού, της αδαμαντινής, καθώς τότε επιτυγχάνεται αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη συγκολλήση του υλικού με το δόντι. Επομένως, οι όψεις πορσελάνης εφαρμόζονται σε υγιή δόντια χωρίς ύπαρξη τερηδόνας ή μεγάλων σφραγισμάτων, ενω η χρήση τους αντενδείκνυται όταν στο δόντι υπάρχει ήδη στεφάνη, λείπει πόλυ μεγαλό μέρος της οδοντικής ουσίας ή η αλλαγή στην θέση ή την κλίση του δοντιού προυποθέτει σημαντική αφαίρεση οδοντικής ουσίας.

Η κατασκευή και η εφαρμογή των όψεων πορσελάνης είναι μία απαιτητική διαδικασία καθώς είναι απαραίτητος ο προσεκτικος και ελαχιστός τροχισμός του δοντιού, η  λεπτομερής αποτύπωση των δοντιών και η ελεγχόμενη συγκόλληση των πολυ λεπτών όψεων πορσελάνης. Η πορσελάνη , λόγω των οπτικών ιδιοτήτων της, μπορεί να μας αποδώσει φυσικό και άριστο αισθητικό αποτελεσμα με την διατήρηση του χρώματος και της στιλπνοτητας της στο χρόνο, χωρίς την απορρόφηση χρωστικών. Για τις όψεις πορσελάνης απαιτούνται συνηθώς 2-3 ραντεβού.

Να σημειωθεί οτι μια θεραπεία με όψεις πορσελάνης μπορεί να συνδυαστεί με ορθοδοντική θεραπεία ή και λεύκανση των δοντιών, για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και ελάχιστη επέμβαση στα δόντια.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης

Τζόκα Ευαγγελία, Οδοντίατρος

Ειδικευθείσα στην Αισθητική και Αποκαταστατική Οδοντιατρική στο ΑΠΘ.

Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης

Accessibility
Κλείσιμο
Αλλαγή Μεγέθους Χαρακτήρων
A- A+
Επισήμανση Links
Κείμενο σε Ομιλία

Μαρκάρετε όποιο κείμενο της σελίδας επιθυμείτε, για να το ακούσετε.

Κλείσιμο
Κάντε κλικ για να ακούσετε το μαρκαρισμένο κείμενο! Click to listen highlighted text!